Om Gästhem Kronan

Gästhem Kronan är ett centralt beläget gästhem på Neptunigatan 52 i centrala Mariehamn strax ovanför hamnen där färjorna kommer och går, en promenad som tar ca 3-4 minuter.

Vi har flexibla ankomsttider men vill alltid veta om ankomster sker utanför dagtid.

Gästhem Kronan välkomnar såväl enskilda gäster och familjer  såväl som grupper av olika de slag även personer som vill hyra ett förmånligt rum för en längre tid månadsvis (ej juni, juli, augusti).

Grupper kan erhålla förmånliga priser där frukost sänglinne o handdukar samt slutstädning ingår vi välkomnar grupper mellan 15 pers - 60 pers i varierande rum av olika storlekar samt bäddantal.

Normalt är incheckningen från kl 14.00 aktuell dag. Utcheckning är senast kl 11.00 följande dag om inget annat överenskommits.

Dusch och toaletter är belägna i korridoren och inte på rummet som däremot har tvättställ med varmt och kallt vatten.

Slutstädning, sänglinnen och handdukar ingår.

Våra rum är ju alla såklart rökfria enligt gällande regler, vidare så skall det för allas trivsel vara tyst i gästhemmet efter kl 22.00 på kvällarna, givetvis får man ju komma och gå till sina rum, både vid sena ankomster även nattetid och sommarens fina dagar o nätter är ju alldeles för korta för att man inte skulle kunna röra sig utomhus och komma på tider till sina rum efter kl 22.00, men man måste ju respektera de övriga som vill kunna få en god natts sömn, detta är ju verkligen viktigt och måste respekteras.
Läs mer om våra rum.

Bokningsregler

Vi ser gärna att både rum o cyklar både bokas och betalas över internet i förväg med de olika betalningsalternativen som erbjuds och ber gästerna vara uppmärksamma på att bokningarna är bindande 2 veckor före ankomst och måste betalas till fullt pris, detta endast för att dessa rum på gästhemmet är mycket eftertraktade i synnerhet under högsäsongen och ibland har det varit så att folk bokar en massa rum långt på förhand som man sedan ändå avbokar därför har denna regel tillkommit.

Det är annars jättebra att boka samt betala sina rum i god tid före när man väl bestämt sig för detta och är ditt rum både bokat o betalt i god tid före din ankomst så är du ju garanterad ditt rum under alla omständigheter, för rummen kan fort bli slutsålda i synnerhet vissa datumar, det kan gå på någon dag bara, samt vidare är det ju jättebra att göra sina ev avbokningar i god tid om man vet med sig att det ändå kommer att avbokas, för då får ju någon annan möjlighet att boka dessa istället. Vi ser ju gärna att rummen betalas i förväg i samband med bokningen vilket ju underlättar personalens jobb med att ta betalt vilket ju tidvis kan vara krävande när alla brukar vilja betala samtidigt, men vill man av någon anledning inte betala sitt rum i förväg utan vid ankomsten-utcheckningen så måste bokningen ändå garanteras av ett giltigt kreditkort och dess nummer samt expire date.

Inbetalda medel för bokade rum samt cyklar krediteras ej . Större bokningar såsom gruppbokningar osv betalar enligt skilt arrangemang som överenskommes mellan parterna det vanligaste är mot faktura. Hyra av rum för längre tid månadsvis,  betalas normalt för varje månad i förskott.

Frukost

Från 15 maj till 31 augusti ingår frukost i de förmånliga priserna för enskilda gäster. Vi har även en liten gemytlig trädgård med några bord och stolar där morgonkaffet kan drickas om vädret tillåter. Under övriga tider kan gästerna medföra egen frukost o egna förbrukningsvaror och äta den i våran frukostmatsal där det även finns lite inventarier att låna.

Frukosten brukar vara omtyckt och brukar bestå av: gröt, ägg, cornflakes, sylt, mörkt bröd, ljust bröd, korv, ost, gurka, juice, mjölk, kaffe, te samt även laktosfria och glutenfria alternativ. Vid svåra allergier rekommenderas dock att gästen medför egen frukost i all välmening emedan gästhemmet inte kan ansvara för gäster som kräver specialkost emedan  gästen vet bäst själv vad den mår bäst av. Frukosten serveras i normala fall mellan kl 08.00 - 10.00. För grupper bokade som gruppbokning avtalas frukosttiderna skilt.

Parkering

Gästhemmet har egna kostnadsfria skyddade gästparkeringar utmärkta med egna skyltar dessa går inte att förhandsboka.  Parkeringen får fritt användas under vistelsen på gästhemmet. Skulle dessa vara fullbelagda går det även bra att parkera bilen på gatorna i närregionen men var uppmärksam på skyltningen o eventuella förbud. Parkeringen mittemot gästhemmet tillhör grannen och är privat och får inte nyttjas av gästhemmets bilar.

Hyr en cykel

Gästhemmet har även cyklar för uthyrning. Man cyklar alltid på egen risk och måste även tänka på det att vid eventuella haverier som punktering kommer inte gästhemmet och plockar upp folk utan gästerna får ta sig själva till gästhemmet med cykeln.

Skador på cyklarna som beror på oaktsamhet måste ersättas likväl om cyklarna blir stulna. Detta är ju normalt inget problem vid normal användning, till varje cykel hör 2st olika lås som gästen är skyldig att låsa cykeln med både vid gästhemmet o på sina irrfärder.
Läs mer om att hyra cykel.

Vi ser gärna att både rum o cyklar både bokas och betalas över internet i förväg med de olika betalningsalternativen som erbjuds och ber gästerna vara uppmärksamma på att bokningarna är bindande 2 veckor före ankomst och måste betalas till fullt pris, detta endast för att dessa rum på gästhemmet är mycket eftertraktade i synnerhet under högsäsongen och ibland har det varit så att folk bokar en massa rum långt på förhand som man sedan ändå avbokar därför har denna regel tillkommit.

Det är annars jättebra att boka sina rum i god tid före när man väl bestämt sig för detta för rummen kan fort bli slutsålda i synnerhet vissa datumar, det kan gå på någon dag bara.

Hundar är välkomna

Hunden är människans bästa vän! Det vet vi av egna erfarenheter och välkomnar därför hundar hos oss. Var noga med att meddela oss på förhand om ni tar med hund. För allas trivsel måste hundar ha egna sovfiltar alt. burar som ni själva tar med. Hundar får inte sova direkt i gästhemmets sänglinnen.

Hunden får heller aldrig lämnas ensam i rummet vad än orsaken må vara och eftersom människans bästa vän trots allt medför extra jobb  så är vi tvungna att ta en avgift om 5 € per hund och per natt. Vi tror att både hund och ägare känner sig extra välkomna när dom erlagt den blygsamma  avgiften för sin bästa vän.

Gästhemmet

Gästhem Kronan är förmodligen ett av det äldsta gästhemmen i Mariehamn med omnejd samt har anor många år tillbaka i tiden. Många är de gäster som kommit och gått genom åren. Gästhemmet förvaltas av ett familjeägt bolag av familjen Danielsson i Mariehamn som tillsammans med sin personal välkomnar sina gäster.

Vår målsättning är att till ett förmånligt pris erbjuda boende i centrala Mariehamn varför man måste komma ihåg att vi inte hela tiden kan tillhandahålla personal och inte heller ha de senaste nymodigheterna vad gäller hotellstandard osv.

Eftersom gästhemmet under åren härbärgerat tusentals gäster så vi vet vid det här laget att de flesta är nöjda med gästhemmet som bas. Med tanke på att många gäster är återkommande vill vi påstå att Gästhem Kronan är ett attraktivt boende och fullgott alternativ,  men skulle det vara så att man känner att man vill ha de senaste nymodigheterna och full service dygnet runt  så rekommenderar vi att man bokar rum på något av Mariehamns exklusiva hotell istället.

Vi hoppas och tror att alla ska känna sig nöjda och välkomna till Gästhem Kronan i Mariehamn på Åland.

Med vänliga hälsningar,

Gästhem Kronan